De plannen voor de Akkerwinde in nieuwbouwwijk De Draai zijn op de schop gegaan. In december presenteerde ontwikkelaar Belle-Vue Wonen de plannen voor de nieuwbouwwijk tijdens een informatiebijeenkomst. De geluiden van de bezoekers bleken minder enthousiast dan gedacht, wat voor projectleider Danny Diemeer een reden was om de plannen grondig te wijzigen. En dat terwijl de gemeente enthousiast was en de start van de bouw al voor maart stond gepland.

Het plan was om naast sporthal De Draai 53 tuin- en dakwoningen en een appartementencomplex met 33 appartementen te realiseren. In totaal dus 86 woningen. Het nieuwe gezondheidscentrum zou daar ook komen te staan. Maar na feedback van bezoekers die de informatieavond bezochten, heeft de ontwikkelaar de plannen herzien. De grootste angst was dat het zorgcentrum zou zorgen voor veel verkeer. Ook zouden een aantal tuin en -dakwoningen in de schaduw komen te liggen. De projectontwikkelaar vreesde daardoor niet alle appartementen te kunnen verkopen.

Het plan is nu om 33 nul-op-de-meter (volledig energieneutraal, red.) tuin- en dakwoningen te bouwen en 48 vestibulewoningen. Dat zijn woningen die een centrale hal delen die in dit geval dient als tochtsluis. De 81 woningen die worden gerealiseerd zullen volgens Diemeer onder een nieuw type, betaalbare woning vallen.

In het nieuwe plan verdwijnt het gezondheidscentrum. Dat wordt bovenop het nieuwe activiteitencentrum van Esdégé-Reigersdaal gerealiseerd, met voor de deur een groot parkeerterrein voor zestig auto's. De bouw van het nieuwe project staat gepland voor augustus.

 
Pin It
Bekeken: 4805x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/