Op donderdag vond de officiële handeling plaats om de start van het bouwproject 'Het Palet' aan de Picassolaan in Alkmaar te vieren. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouder Gijsbert van Iterson Scholten van de gemeente Alkmaar en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord Oost. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het nieuwbouwproject.

Op de grond waar voorheen het 'Ahrend gebouw' stond, zullen drie appartementencomplexen komen te staan met 146 appartementen. De woningen van Het Palet bestaan uit een mix van middenhuur, vrije sector- en sociale koopwoningen. Om te zorgen dat de sociale koopwoningen terechtkomen bij de doelgroep waarvoor het bedoeld is, is er een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding (zie onder).

"Met de appartementen in het Palet komen er weer prachtige, energiezuinige en comfortabele woningen voor veel Alkmaarders bij. Als gemeente feliciteren wij Van Wijnen dan ook van harte met dit startmoment en wensen iedereen die bij de bouw betrokken is, veel succes. De toekomstige bewoners wensen we nu alvast een mooie tijd in hun nieuwe woning toe!'', aldus wethouder Gijsbert van Iterson Scholten.

Een anti-speculatiebeding is van toepassing op sociale koopwoningen. Het is een contractuele voorwaarde waarin staat vastgesteld dat de koper een aantal jaar in het gekochte huis moet wonen. Dit om tegen de gaan dat het met korting verkregen huis, snel wordt doorverkocht tegen de marktprijs.

Pin It
Bekeken: 1979x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/