Dijk en Waard gaat het beeld van een kloetende tuinder uit De Binding in Zuid-Scharwoude laten restaureren. Dat meldt het college na vragen van raadslid Henk Corbee van de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP). Corbee had gevraagd of de gemeente bereid is om het beschadigde beeld te laten herstellen.

"Als fractie hebben we de schade gezien. Bovendien zijn we aangesproken door verschillende inwoners", benadrukte het raadslid eerder. "Het bronzen beeld van Lilly Dekker is beschadigd, waardoor de tuinder niet met een kloet maar met een stok in zijn hand staat." Corbee stelt voor om het beeld te laten restaureren en een prominentere plek te geven. Ook wil hij dat het beeld een aanduiding krijgt dat het gemaakt is door Dekker.

In een reactie laat het college van burgemeester en wethouders weten dat het beeld wordt gerestaureerd en de gewenste aanduiding er komt. "We hebben contact gezocht met de Historische Vereniging Sint Pancras, Stichting Langedijker Verleden, Museum BroekerVeiling en het Kossen-Leijenfonds om te kijken wie het beeld goed kan restaureren."

Het college zegt toe dat het beeld een herkenbare plek in De Binding gaat krijgen. Wanneer de restauratie gaat beginnen is vooralsnog niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 1111x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/