Leerlingen van basisschool De Lispeltuut en Vroonermeerschool hebben woensdagmiddag samen met wethouder Ad Jongenelen acht fruitbomen geplant. De twee scholen zullen zich gaan bekommeren om het gezamenlijke Tiny Forest die ze zullen gebruiken tijdens lessen.

Het dichtgegroeide minibos aan de Damakker in Vroonermeer is alweer het vierde Tiny Forest in Alkmaar. De gemeente wil in 2050 klimaat neutraal en groen zijn. De minibossen hebben een grootte van een tennisbaan (200m2). Ondanks het kleine formaat is het een mooie eerste stap in de vergroening van Alkmaar.  De fruitbomen dienen als fijne plek voor insecten, kleine zoogdieren en de mens. Buurtbewoners kunnen elkaar er opzoeken en kinderen kunnen tussen het groen leren over de natuur.

Wethouder Ad Jongenelen: “Door kinderen op jonge leeftijd al te betrekken bij het planten van de fruitbomen, leren zij dat bomen een plek en voedsel bieden aan allerlei dieren, zoals vogels en insecten. En als straks eerst de bloesem komt en daarna de appels en peren in de bomen hangen is dat natuurlijk de allergrootste beloning voor het werk dat zij vandaag hebben geleverd.”

Na het planten van de bomen onthulden de leerlingen van de basisscholen samen met de wethouder een insectenhotel dat de plek nog aantrekkelijker zal maken voor insecten. Het is nu nog even wachten tot de appel- en perenbomen hun vruchten zullen afwerpen. Jongenelen nam daar alvast een voorschot op en liet weten zich graag uit te nodigen voor de eerste appeltaart. (Foto: Studio Natzijl)
Pin It
Bekeken: 1566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/