Het aantal mensen met een WW-uitkering in regio Alkmaar is in december licht gedaald. Over heel 2022 daalde het aantal mensen deels of geheel in de WW met ongeveer 25 procent. Landelijk was er vorige maand een seizoensgebonden stijging van 3,0 procent (vanwege aflopende contracten) en over heel het jaar een daling van 22,2 procent.

Het verloop afgelopen maand varieert per gemeente. Zo steeg het aantal WW'ers in Alkmaar met 0,9 procent en in Heiloo met 2,2 procent, maar waren er in Bergen en Dijk en Waard dalingen van 1,3 en 2,7 procent. Het totaalresultaat is zes WW-uitkeringen minder.

Op dit moment heeft slechts rond 1,3 procent van de beroepsbevolking een WW-uitkering. Eerder maakte het UWV al bekend dat er grote krapte is op de arbeidsmarkt. In diverse grote sectoren, vooral de zorg en techniek, zitten veel werkgevers te springen om gekwalificeerd personeel. De tekorten leveren vertragingen op. Zo wachten grote bedrijven die nieuwe vestigingen willen bouwen met smart op uitbreidingen van het elektriciteitsnet.

Het UWV richt zich deze maand op de schoonmaaksector. Vorig kwartaal werden zes op de tien schoonmaakbedrijven in het land belemmerd door personeelstekort. Ook een groot verloop van medewerkers werkt tegen. Op termijn worden de problemen nog groter, aangezien één op de drie schoonmakers 55-plusser is. Zat kansen dus voor mensen zonder startkwalificatie, al is het maar als bijbaan. En dan zijn er vaak binnen de bedrijven wel mogelijkheden voor ontwikkeling en doorstroming naar een specialisme of management.
Pin It
Bekeken: 2158x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/