Het plan met twee gebouwen op het Dorpsplein in Bergen wordt volgende week waarschijnlijk door de gemeenteraad door een kleine meerderheid weggestemd. Dat bleek donderdag tijdens de vergadering van de algemene raadscommissie. Opnieuw werden bezwaren geuit over de late betrekking van de raad en gebrekkige burgerparticipatie. Ook was er kritiek op de plannen zelf.

Ons Dorp, VVD en vooral GroenLinks waren niet blij met de bouwplannen voor het Plein. De fracties vinden de gebouwen te kolossaal en te dicht bij de Breelaan en Restaurant Julie's ingetekend. Ook zou er voor de bewoners te weinig parkeerruimte komen, laat staan dat er genoeg plek zal zijn voor bezoekers van bijvoorbeeld de horeca in de plint. De drie fracties hebben totaal 10 van de 21 zetels. Maar daarnaast lijkt het CDA ook geen verklaring van geen bedenking af te gaan geven, vanwege het late haastwerk en overgebleven onduidelijkheden.

Pas vorige week werd een raadsinformatieavond gehouden en de rond 50 vragen die werden gesteld moesten allemaal beantwoord worden. Maar er is nog steeds onduidelijkheid over onder andere de ruimtelijke kaders - die volgens het CDA niet door het college hadden moeten worden vastgesteld maar de gemeenteraad, het voldoen aan stikstofnormen en wat de gevolgen zijn van het afgeven van een verklaring van geen bedenking. CDA stipte ook aan dat het dossier nog een ritsje documenten mist.

Kies Lokaal erkent de hobbelige aanloop en de PvdA is ook niet blij met de geringe afstand van het Pleingebouw tot de Breelaan, maar zij willen sowieso doorzetten vanwege de roep om nieuwe woningen.
Pin It
Bekeken: 963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/