CDA Heiloo ziet kans om snel zestien flexwoningen te plaatsen, bijvoorbeeld aan de Dors naast PCC Heiloo. De tiny houses van Clean2anywhere zouden in Hoorn worden geplaatst, maar daar is om verschillende redenen nog steeds niets van gekomen en ze staan nu stof te vergaren. Fractieleider Hessel Hiemstra roept het college van B&W op om actie te ondernemen.

Clean2anywhere maakt circulaire mini-woningen van gerecyclede materialen. De tiny houses zijn uitgerust met zonnepanelen, een grote accu en een waterfiltersysteem en zijn dus zelfvoorzienend. Geen luxe dus, maar veel woningzoekenden zullen er maar wat blij mee zijn, al is het maar voor tijdelijk. Hessel Hiemstra wijst erop dat er in gemeente Heiloo meerdere locaties zijn waar ze tijdelijk prima passen, zoals naast PCC Heiloo.

"Het collegeprogramma 'Heiloo Natuurlijk' geeft de opdracht aan het college om actief op zoek te gaan naar nieuwe woonconcepten, zoals flexwonen", aldus de CDA-fractievoorzitter. "Het programma roept voorts op om processen te versnellen. CDA-Heiloo ziet hier een kans voor open doel om op korte termijn zestien woonunits te realiseren, waarbij het tevens circulair bouwen een stimulans krijgt (in plaats dat deze kant en klare woningen liggen te verstoffen)". Bij navraag bleken de tiny houses nog beschikbaar zijn.

Hiemstra vraagt het college om op zeer korte termijn serieus de mogelijkheden voor plaatsing van de woningen te overwegen. Hij oppert daarbij samenwerking met Kennemer Wonen. "Is het college bereid een maximale poging te doen om deze kans te benutten?" (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 1198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/