De laatste voorbereidingen worden afgerond voor festival UPFest. Het fonkelnieuwe festival wordt zondag gehouden in Alkmaar. Lezingen, workshops, een streekmarkt en meer. Het festival staat in het teken van duurzaamheid maar, zo benadrukt medeorganisator Els Schipper, beleving en plezier staan voorop.

Ze kan niet wachten tot het festival in de Grote Kerk start. "Het zijn echt de laatste details waar we mee bezig zijn, maar ik ben nu al heel trots op wat we hebben neergezet. Het is heel mooi", vertelt ze enthousiast aan Alkmaar Centraal. Van lezingen tot workshops en van theater tot een streekmarkt, het gaat zondag allemaal gebeuren in de Grote Kerk. Het is dan wel een duurzaamheidsfestival, maar toch 'anders'. "Bij een duurzaamheidsfestival denken veel mensen toch al gauw aan een paar kraampjes met flyers. En dit is echt andere koek, benadrukt Schipper die het festival samen met Mirella Doss organiseert. "Wij willen juist veel meer beleving en plezier bieden. Verduurzamen is niet een kwestie van moeten maar van inspireren. Kijk lekker rond en doe wat je aanspreekt."

Het festival gaat zondag fysiek van start met een lezing van Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, die met zijn hobby kitesurfen aandacht vraagt voor plastic afval. Maar eigenlijk is UPFest al weken geleden begonnen. "Via Instagram kunnen bezoekers door presentator Maurice Lede worden uitgedaagd om deel te nemen aan verschillende challenges." Want – zo stelt Schipper – het zijn de kleine dingen die het doen. "Je eigen koffiebeker meenemen onderweg of gebruikmaken van een thermosbeker scheelt gewoon al heel veel. En daarvoor is dit festival er. Niet voor grote verduurzamingen met zonnepanelen en elektrische auto's, maar de kleine verbeteringen. Dat wat weinig moeite kost en je als individu concreet kan doen. Van vandaag op morgen."

UPFest is zondag 15 januari van 11:00 tot 17:30 uur in de Grote Kerk in Alkmaar. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie de website upfest.nl. (foto: Keith Montgomery)
Pin It
Bekeken: 2341x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/