De politie heeft nog geen duidelijke aanknopingspunten voor de vier aanrandingen die de afgelopen maand in Alkmaar plaatsvonden. Na twee weken zijn er welgeteld nul tips binnengekomen. Ook heeft een voorbijfietsende getuige, een man met een blauwe jas, zich nog niet gemeld. "We hebben het signalement van de dader niet verder kunnen aanscherpen dan een manspersoon op een fiets."

Eerder deze maand sprak mediapartner NH Nieuws met Danielle (21), die in het centrum van Alkmaar bij de Paardenmarkt werd aangerand. Dat gebeurt even na 21:00 uur wanneer ze te voet onderweg is naar een supermarkt op de Paardenmarkt vanaf de Paternosterstraat. "Er remde een fietser naast me af en die greep me in mijn bil. Daarna reed hij keihard door."

Ze blijkt niet de enige te zijn. De politie laat weten dat er de afgelopen maand nog zeker vier vrouwen, onder wie een meisje van 14, slachtoffer zijn geworden van een aanrander op een fiets. De slachtoffers zijn aangerand op verschillende plekken in Alkmaar: bij de Zeswielen op 16 november, rond 21:15 uur, in het Rekerhoutpark op 27 november rond 20:00 uur, de Paternosterstraat op 8 december rond 21:00 uur en in de Hornwaard op 9 december rond 16:15 uur.

Volgens slachtoffer Danielle gaat het om een tiener met een witte huidskleur. "Hij reed op een zwarte opoe-herenfiets, en het ging allemaal razendsnel. Hij droeg donkere kleding met een capuchon op. Hij was wit zag ik, want hij droeg geen handschoenen. En verder was hij klein van stuk."

Van de aanranding van het 14-jarige meisje wordt naar een specifieke getuige gezocht. Het meisje fietste op de kruising van de Koedijkerstraat en de Zeswielen toen een man op een fiets haar in haar billen kneep. Het meisje schreeuwt en de aanrander rijdt door via de fietstunnel op de Rekerdijk. Op dat moment fietst een man in een blauwe jas ook op de kruising. Hij is mogelijk getuige geweest van de aanranding, maar heeft zich nog niet gemeld. De politie hoopt dat hij dit alsnog doet.

Van binnengekomen tips is tot nu toe ook geen sprake geweest. "Erg jammer", reageert de woordvoerder. "Hopelijk hebben we in het nieuwe jaar wat meer aanknopingspunten en kunnen we contact leggen met de man met de blauwe jas."

De aanrandingen houden regio Alkmaar al even bezig. Tussen 2020 en 2022 zijn er nu zeker 39 meldingen gedaan van vrouwen die door een fietser zijn aangerand. Elke keer werd vrouwen van achter benaderd en werd er op hun billen geslagen of erin geknepen. Steeds rijdt de dader op een fiets. Sommigen spreken van een tiener op een mountainbike, anderen beschrijven een man op een herenfiets. Het gebeurde onder meer in het park de Rekerhout, het Achtergeestpad, langs de Helderseweg maar ook in het centrum van Alkmaar en in Heiloo.

Voor twee aanrandingen wordt in november van dit jaar een 17-jarige jongen schuldig bevonden, maar hij krijgt daarvoor geen straf. De kinderrechter oordeelt dat hij sinds de vergrijpen aan zichzelf heeft gewerkt en gelooft dat zijn handelingen niet van seksuele aard waren. Eerder een kwestie van 'verveling en kattenkwaad'. Het Openbaar Ministerie concludeert dat de tiener betrokken lijkt te zijn geweest bij vier aanrandingen, maar voor de andere aanrandingen is onvoldoende bewijs.

Toch is slachtoffer Daniëlle ervan overtuigd dat het om dezelfde dader gaat, zei ze eerder. "Als ik het signalement vergelijk, dan is voor mij een plus een twee. Dit was dezelfde." Maar de advocaat van de 17-jarige jongen gelooft niet dat haar cliënt verantwoordelijk is voor de nieuwe aanrandingen. "Kennelijk is er nog iemand actief. Er waren nog heel veel zaken waarbij hij aantoonbaar niet betrokken was. Dat is toen echt uitgesloten."
Pin It
Bekeken: 2182x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/