De gemeente Heiloo krijgt een zelfbewoningsplicht, maar die gaat pas in de loop van volgend jaar in. Dat heeft wethouder Ronald Vennik aan de gemeenteraad gemeld.

Met de zelfbewoningsplicht kan Heiloo afdwingen dat een goedkope of middeldure koopwoning niet wordt opgekocht door een belegger, die het pand wil verhuren. Volgens Vennik gaat het nog even duren voordat de plicht ingaat, omdat de maatregel moet worden opgenomen in de nieuwe huisvestingsverordening. "Want als je dit niet goed regelt ga je nat bij de bestuursrechter", stelt hij. Een meerderheid van de raad neemt genoegen met de belofte dat de maatregel waarschijnlijk pas vanaf 1 juli ingaat.

In de zoektocht naar een betaalbare koopwoning hebben veel geĂ¯nteresseerden niet alleen concurrentie van andere woningzoekenden, maar ook van pandjesbazen. Het is een doorn in het oog van veel lokale besturen; meer dan 25 van de 44 Noord-Hollandse gemeenten hebben maatregelen getroffen om beleggers zoveel mogelijk van de woningmarkt te weren. Zo besloot het college van Dijk en Waard onlangs om de zelfbewoningsplicht ook in te stellen in de hele gemeente. Peter Boelhouwer is hoogleraar woningmarkt van de TU Delft. "De zelfbewoningsplicht is heel verstandig om in te voeren", zei hij recent tegen RTL Z. "Het is niet de bedoeling dat betaalbare koopwoningen direct de verhuur in gaan."

Pin It
Bekeken: 872x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/