De gemeenteraad van Heiloo heeft maandagavond groen licht gegeven voor de Gebiedsvisie 't Loo, het voormalige Masterplan Looplein - Witte Kerk. Doel van het visiestuk met de kortere naam ("dat bekt wat lekkerder") is om het gebied rond winkelcentrum 't Loo en de Witte Kerk een kwaliteitsimpuls te bieden voor zowel inwoners als mensen buiten het dorp. Daarbij is het college opgedragen om binnen drie maanden te komen met verdere uitwerking van een aantal aandachtspunten.

CDA, PvdA, Heiloo Lokaal en D66 vonden dat het masterplan onvoldoende richting geeft en dat de gemeenteraad aan zet is om die met heldere keuzes te bieden. Ze dienden een motie in, maar trokken die weer in. Het college raadde de motie af, omdat het masterplan dient als kapstok voor verdere uitwerking. Sowieso lag er ook een amendement van D66, H2000, VVD, CDA en Heiloo Lokaalmet de vraag om nadere uitwerking van een drietal hoofdzaken.

Behalve dat de vijf fracties de titel 'masterplan' wilden omzetten naar 'gebiedsvisie', vroegen ze om binnen drie maanden meer duidelijkheid te krijgen over de verkeerssituatie, verdichting van de woningbouw in combinatie met voldoende auto- en fietsparkeren, en versterking van de verblijfsfunctie. Die versterking moet zich richten op "verlevendiging van het Looplein en omgeving, waarbij de economische levensvatbaarheid en de bovenlokale functie van het winkelcentrum uitgangspunt is en rekening wordt gehouden met de culturele aspecten van Heiloo."

PvdA en GBH struikelden over punt drie. De PvdA vreesde dat er zo teveel focus op de commercie zou komen te liggen, en er een "snelweg naar het centrum" zou worden gelegd waardoor mensen "van hun sokken gereden" zouden worden. GBH was tegen omdat het eerst wil weten of 't Loo kan overleven, gezien de economische ontwikkelingen en de huurkosten. Het college was tevreden over het amendement, al vond het drie maanden tijd wel krap.
Pin It
Bekeken: 962x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/