De veelbesproken en volgens burgemeester Anja Schouten veelvuldig ingezette skybox bij AZ wordt komend  seizoen niet meer gebruikt door het Alkmaarse College. De raad heeft dat 'verboden'. Ieder seizoen wordt de verlenging van de overeenkomst aan de raad voorgelegd en maandagavond viel de stemming met 20-15 in het nadeel uit van het skyboxgebruik.

En dat is opvallend omdat het de eerste keer is sinds het aantreden van de nieuwe coalitie dat er in de raad 'over de grens' van oppositie-coalitie wordt gestemd. De stemming is het gevolg van de inzet van oppositiepartij OPA en coalitiepartij BAS tegen de skybox, waarvan die laatste de weerstand zeer scherp formuleerde tijdens het debat.

"Hoe elitair ben je als je hoog boven het volk in je glazen kooi gaat zitten, in deze tijd waarin iedereen elk dubbeltje moet omdraaien. Dit kun je niet maken. Ik schaam met rot voor dit college", meldde BAS fractievoorzitter Ben Bijl. Ook OPA stak de weerstand tegen de 'glazen kooi' niet onder stoelen of banken en noemde de skybox "het ultieme symbool van het grote geld." OPA-raadslid Gino Zucotti vroeg de raad dan ook: "Welk signaal geef je als je buiten het zicht gaat zitten."

Burgemeester Anja Schouten verdedigde juist het gebruik van de Skybox. Volgens haar bewijst de ruimte ook zijn nut buiten de wedstrijden om, wanneer er "buiten het zicht" met andere organisaties in het stadion overlegd wordt. Dan worden daar volgens Schouten zaken gedaan. "Bovendien", zo meldde ze, "laten we zo zien dat we AZ steunen.". CDA fractievoorzitter Gosse Postma kon zich daar in vinden en meende dat er een 'hetze' tegen AZ werd gevoerd.

Het maakte geen verschil. Komend seizoen beschikt het college niet meer over een eigen skybox en zal het waarschijnlijk weer gebruik maken van de George Kessler Lounge en, volgens de tegen-stemmers,  bereikbaarder en daardoor beter aanspreekbaar zijn.
Pin It
Bekeken: 3082x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/