De uitgangspunten voor de Mobiliteitsstrategie tot 2040 lagen donderdag op tafel in de Alkmaarse gemeenteraad. Dit is de strategie voor de ontwikkeling van het wegennet en de vervoersmogelijkheden. Een ruime meerderheid stemde in met de uitgangspunten, inclusief een amendement van BAS. Deze fractie wilde specifiek benoemen dat de doorstroming op de Alkmaarse ringweg en de aansluitende wegen moet worden gewaarborgd of verbeterd.

VVD en OPA stemden tegen de uitgangspunten voor de Mobiliteitsstrategie, vooral omdat het proces richting de voltooiing van het document krap een jaar zal duren. Veel te lang, vinden ze. FvD stemde tegen omdat het de volgorde van prioriteiten te dwingend vindt. Deze is volgens het principe STOMP: stappen (wandelen), trappen (fietsen), openbaar vervoer, mobility as a service (deelvervoer) en privéauto.

De Partij van de Dieren diende een amendement in om het woordje "gezond" te voegen aan het streven van de strategie, maar kreeg nauwelijks steun. De PvdD diende samen met de ChristenUnie ook een motie in voor 'meerijdbankjes', oftewel bankjes waar lifters plaats kunnen nemen met een bordje waar hun bestemming op staat. Dit moet het deelvervoer bevorderen, maar een meerderheid wilde geen systeem faciliteren waarmee mensen met vreemdelingen meerijden.

En de PvdD en GroenLinks om de uitvoering en/of de uitwerking van de mobiliteitsstrategie als geheel, of losse onderdelen hiervan, in te zetten als onderwerp voor een pilot met burgerberaad, haalde het ook niet. Ondanks dat de fracties burgerparticipatie belangrijk vinden, strandde de motie met 16 tegen 19 stemmen.

Een motie van VVD, PvdA, OPA en SPA voor niet één maar twee uur gratis parkeren bij Sportcomplex Oosterhout kwam er zonder problemen door. De fracties willen wel dat bezoekers van de binnenstad er niet parkeren, maar met slechts één uur gratis zouden ook veel sporters en supporters gaan betalen.

De motie vreemd van VVD, D66, OPA, BAS, SPA, PvdA, FvD en SP om deelvervoer strakker te regelen, mocht een opvolger van GoSharing zich aanbieden, moet wachten tot de volgende vergadering omdat het al behoorlijk laat was geworden. Al deze fracties willen dat deelscooters alleen mogen worden neergezet in parkeervakken in de gemeente, en daarmee is de motie bij voorbaat eigenlijk al aangenomen.
Pin It
Bekeken: 2140x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/