Het college van Alkmaar moet deelvervoer strenger gaan reguleren. VVD, SPA, D66, FvD, PvdA, SP, BAS en OPA dienden hiervoor een motie in, die sowieso verzekerd is van voldoende stemmen. De motie komt donderdag in de gemeenteraad, wanneer ook de uitgangspunten voor de Mobiliteitsvisie tot 2040 op tafel komen.

In juli startte GoSharing in Alkmaar met het uitzetten van elektrische deelscooters. De felgroene scooters doken vanaf toen overal op in de stad, ook nog wel eens op plekken waar ze mochten staan of waar ze in de weg stonden. De verhuurder sprak aanvankelijk van een succes en beloofde dat de overlast die er werd ervaren vanzelf zou afnemen door strakke handhaving. In november maakte GoSharing bekend toch de handdoek in de ring te gooien door te lage animo.

Een week later werd het college vanuit de gemeenteraad al gevraagd om strakkere regelgeving voor deelvervoer. GoSharing had bewust vrij veel ruimte gekregen van het college en dat moest van een aantal fractieleiders anders. Ze zaten niet allemaal op één lijn, maar de ingediende motie toont een sterk front. De indienende partijen zijn VVD, SPA, D66, FVD, PvdA, SP, BAS en OPA en dus is succes al verzekerd.

De mobiliteitsvisie laat nog even op zich wachten, dus de acht partijen willen meteen al een aantal duidelijke regels, voor het geval een nieuwe deelvervoerder zich aandient. In een nieuwe vergunning moet als voorwaarde worden opgenomen dat parkeeroverlast tegengegaan moet worden, door onder meer richtlijnen voor afgebakende stallingsplekken.

De Partij voor de Dieren in Alkmaar heeft ook een motie ingediend voor de Mobiliteitsstrategie. De roept op tot het plaatsen van meerijdbanken door de gemeente. Dat zijn opvallende banken voor lifters. Net als gewone lifters laten ze met een bordje zien waar ze graag heen willen, en is het aan de passanten om te bepalen of ze een lift willen geven. Het is volgens de PvdD een laagdrempelige manier om sociaal deelvervoer te stimuleren, en het milieu iets minder te belasten.
Pin It
Bekeken: 2209x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/