In het Alkmaarse winkelcentrum De Mare is zaterdag een serie portretten van mensen uit de wijk tentoongesteld. De foto's zijn gemaakt op 9 juli tijdens het Move the City festival van Filmhuis Alkmaar. De grote afbeeldingen waren netjes tegen elkaar aan op de grond geplakt en maken deel uit van het project 'Thuisblijvers' van fotograaf Rick Akkerman.

Thuisblijvers is geïnspireerd op het wereldwijde 'Inside Out Project', een sociaal maatschappelijk fotoproject. In juli, augustus en september reed Rick Akkerman met theatermakers Lisa Templon, Elke de Graaff en Reineke Jonker rond met een mobiele fotostudio en een huiskamer. Hun doel was om 1.100 inwoners - één procent van het totale aantal - te fotograferen en hun verhalen te verzamelen. Tijdens hun bezoek konden de deelnemers genieten van een kunstzinnig tafereel, met elkaar in gesprek gaan en een portretfoto laten maken.

De expo in De Mare is een van meerdere voorproefjes van de grote afsluitende expositie in de Grote Kerk van 1 april tot 2 juni. Meer informatie is te vinden op thuisblijvers.com.
Pin It
Bekeken: 2416x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/