De Partij voor de Dieren Alkmaar is een online meldpunt gestart voor vuurwerkoverlast. Met de gegevens wordt in kaart gebracht hoeveel overlast van vuurwerk er in gemeente Alkmaar wordt ervaren, en op welke plekken die het meeste voorkomt. In meerdere andere gemeenten worden overlastmeldingen bijgehouden. De PvdD hoopt hiermee een landelijk vuurwerkverbod af te dwingen.

Na twee corona-jaren met een streng verbod, gelden nu de in 2020 opgestelde standaardregels: het jaar rond is categorie F1 vuurwerk toegestaan en tijdens jaarwisseling ook F2 vuurwerk. Dat is (sier)vuurwerk met bescheiden knallen. Na de jaarwisseling wordt de maatregel in de Tweede Kamer geëvalueerd en gekeken of een algeheel vuurwerkverbod wenselijk is.

"Slechts twaalf gemeenten in Nederland steken dit jaar al de nek uit door een algeheel vuurwerkverbod af te kondigen", aldus fractievoorzitter Kıvılcım Pınar. "De meeste andere zien zo’n verbod alleen zitten als er een landelijke regeling wordt ingevoerd. Helaas haalde de initiatiefwet van Partij voor de Dieren en GroenLinks voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk het eerder dit jaar niet. Ondanks de stoet aan experts die zich achter dit wetsvoorstel schaarden."

PvdD Alkmaar is er al vrij vroeg bij met het meldpunt. "Het harde geknal begint vaak al wéken voor Oud en Nieuw en zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen op straat en in hun eigen buurt", legt Pınar uit. "Dieren ervaren grote stress en het komt ook voor dat ze gewond raken. Daarnaast veroorzaakt vuurwerk natuurlijk ook milieuvervuiling. We hopen dat Alkmaarders actief gebruik gaan maken van het meldpunt op alkmaar.partijvoordedieren.nl."
Pin It
Bekeken: 1785x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/