De Fietsersbond heeft opnieuw inbreng geleverd voor een beter mobiliteits- en fietsplan voor gemeente Bergen. Dat is te lezen in Kettingmail nummer 37 van de organisatie. Deels sluit de inbreng aan bij de 'zes stellingen van de verkiezingsprogramma’s': voorrang fietsers op hoofdroutes, bebouwde kom maximaal 30 km/u, parkeren auto’s verschuiven naar transferia, autovrije centra, top 5 onveilige kruisingen aanpakken.

De Blijdensteinsweg in Schoorl wordt sinds eind 2020 bedreigd door een groot stuifduin. Provincie en natuurbeheerders hebben nog geen overzicht gegeven met de mogelijke opties voor de toekomst van dit fietspad. Er zijn volgens de Fietsersbond meer bedreigingen door plannen om sleuven en kerven aan te leggen, zodat er op meer plaatsen zand op fietspaden zal waaien.

Daarnaast wil de Fietsersbond meer fietsstallingen in het centrum van Bergen en meer ruimte voor voetgangers. Volgens de bond wordt teveel plaats ingenomen door rijdende en geparkeerde auto’s. De bond vraagt verder om aandacht voor gevaarlijke fietspaaltjes en meer licht op de fietsstallingen bij Sportcomplex De Beeck. De gemeente heeft bij het zwembad scherpe bochten in het fietspad al aangepakt en in Bergen aan Zee noord nieuwe 'nietjes' geplaatst als fietsenstallingen.

Ook in het centrum van Schoorl wil de Fietsersbond voldoende fietsstallingen. Parkeren van auto’s zou verplaatst moeten worden van het centrum naar een nieuw transferium langs de N9. De gemeente denkt hier nu anders over en plant een grotere parkeergarage aan de Sportlaan. De bond wil eerst laten onderzoeken of dit juist meer auto’s naar het centrum zal trekken.

De Fietsersbond wijst op vier onveilige kruisingen. Daarvan wil de gemeente nu de rotonde Bergerweg - Van Blaaderenweg aanpakken, maar ook de kruising Egmonderstraatweg – Delverspad vind de bond gevaarlijk door de hoge rijsnelheden. De nieuwe haaientanden op de kruising N512 / Hereweg bij Egmond-Binnen zijn volgens de bond onwettig aangebracht en daarom is een handhavingsverzoek ingediend. Op 5 oktober had de Fietsersbond per brief al aan de gemeenteraad gevraagd om alsnog een fietsverbinding aan te leggen tussen de nieuwe woonwijk Delversduin en het Delverspad. De raad heeft niet gereageerd.

Meer info op fietsmaar.wordpress.com. (foto: Prabhala Raghuvir / Pexels)
Pin It
Bekeken: 1022x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/