De gemeente Dijk en Waard gaat toch geen vuurwerkverbod instellen tijdens oud en nieuw. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten. Eerder meldde een woordvoerder van de gemeente dat er nagedacht werd over het wel of niet instellen van een vuurwerkverbod.

Het college heeft de optie voor een verbod besproken, maar kiest daar toch niet voor. "Sinds 2020 zijn er landelijk beperkende maatregelen op het afsteken van vuurwerk ingevoerd", schrijft het college. "Hiermee is het afsteken van Categorie F3 vuurwerk, knalvuurwerk, knalstrengen, enkelschotsbuizen en vuurpijlen al verboden. We hebben door de maatregelen rondom het coronavirus nog niet kunnen ervaren wat de werking van de vuurwerkmaatregelen is."

Tijdens de jaarwisseling zullen er daarom geen vuurwerkvrije zones zijn in Dijk en Waard. "Om de overlast van vuurwerk toch te beperken gaan de handhaving en politie extra inzetten op de handel en het bezit van vuurwerk."

Inwoners van de Heerhugowaardse wijk Stad van de Zon hebben al wekenlang last van harde knallen. Saskia de Groot loopt meerdere keren per dag een rondje door de wijk. Ze vertelde aan Dijk en Waard Centraal de wanhoop nabij te zijn. "Door het vuurwerk schrikt mijn hond enorm. Hij durft niet eens meer zijn behoefte te doen."

Elk jaar raken er ernstige gewonden door vuurwerk. De verkoop en het afsteken van vuurwerk is verboden, op de periode rond de jaarwisseling na. Vuurwerkknallen kunnen gemeld worden bij de handhaving van Dijk en Waard of de politie, 0900-8844. Een vermoeden van het bezit van (illegaal) vuurwerk kan ook gedaan worden bij de politie, maar ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Pin It
Bekeken: 1737x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/