Komend jaar onderzoekt de gemeente Heiloo samen met Rijkswaterstaat, de provincie, Liander en elf andere gemeenten de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie langs snelwegen in Noord-Holland. Hiervoor hebben ze een intentieverklaring getekend.

Volgens het klimaatakkoord moet in 2030 totaal 70 procent van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen komen, zoals wind- en zonne-energie. Vanwege de zeer beperkte ruimte is per regio een energiestrategie (RES) opgesteld. Hierin zijn onder andere stroken langs snelwegen aangewezen als mogelijk geschikte plekken voor zonnepanelen of windturbines. In Noord-Holland gaat het om totaal 686 hectare grond en een deel daarvan valt binnen gemeente Heiloo.

Binnen het programma Opwek van Energie op Rijksvastgoed (OER) is vooronderzoek gedaan en nu start de verkenning, in samenwerking met omwonenden en andere belanghebbenden. Naar verwachting is deze verkenning eind 2023 afgerond.

Er lopen al een aantal pilotprojecten in het land, onder andere bij vier knooppunten van de A7.  Hierbij wordt onder andere gekeken naar inpassing in het landschap, kosten en verkeersveiligheid.
Pin It
Bekeken: 744x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/