De politie krijgt meldingen van mensen uit regio Alkmaar die zijn gebeld door iemand die zich voordoet als wijkagent. Dat een wijkagent belt is niet vreemd, maar de beller vraagt of er waardevolle spullen in huis zijn en waar die dan liggen. "Dit zal de politie nooit vragen. Trap er niet in!"

Na de eerste paar meldingen van wantrouwende mensen zette de politie een waarschuwing online, waarna nog een handjevol mensen zich meldde met dezelfde ervaring. De belletjes vonden binnen een korte periode plaats, zegt de politie tegen mediapartner NH Nieuws. "De beller zei: 'er wordt veel ingebroken in de buurt, daarom wil ik u graag waarschuwen: heeft u waardevolle spullen in huis, heeft u die goed verstopt en waar liggen die dan?'"

Voor zover bekend bij de politie hebben de belletjes geen inbraken tot gevolg gehad. "We gaan sowieso kijken wie er achter zit en waarom. Misschien is het een grapjas, maar die moet dan wel beseffen dat dit een gevoel van onveiligheid met zich meebrengt."

De politie raadt aan geen informatie te verstrekken, het gesprek te beëindigen en te bellen via 0900-8844. Ook roept de politie op om andere mensen, en dan met name ouderen aangezien die doorgaans wat meer goedgelovig zijn, te waarschuwen voor deze soort babbeltruc.
Pin It
Bekeken: 7467x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/