De crisisnoodopvang van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord verhuist donderdag 1 december van Bergen naar Enkhuizen. Daar zullen op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum paviljoens worden opgezet voor maximaal 225 asielzoekers. De locatie wordt tot maart 2023 gebruikt. Daarna heeft het museum het parkeerterrein weer nodig.

VRNHN-voorzitter Anja Schouten benaderde burgemeester Eduard van Zuijlen van Enkhuizen voor een nieuwe opvanglocatie. "Als veiligheidsregio zijn wij verantwoordelijk voor het organiseren van crisisnoodopvang van 450 asielzoekers. Wij vangen momenteel mensen op in Bergen, ’t Zand en binnenkort ook in Petten. Alle locaties zijn tijdelijk en wij zijn blij dat Enkhuizen ons voor de komende maanden een plek biedt."

De groep asielzoekers die naar Enkhuizen zal verhuizen bestaat vooral uit gezinnen die nu in Bergen verblijven. Het museum ziet het, gezien haar rol in de samenleving, als vanzelfsprekend dat zij deze bijdrage levert. Eerder werden asielzoekers opgevangen in Sporthal Het Vennewater in Heiloo en het Alkmaarse wielerstadion.
Pin It
Bekeken: 2958x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/