Na GroenLinks Alkmaar stelt ook de VVD-fractie schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van de protestmars tijdens Alkmaar Ontzet. De fractie "staat pal voor het demonstratierecht", maar vindt dat die actie veel te ver ging. Fractievoorzitter John van der Rhee wil dat organisatie aansprakelijk wordt gesteld voor het "verzieken" van Ontzet-optocht door het "bewust laten ontsporen" van het protest. Ook wil hij strikte afspraken en handhaving bij demonstraties van organisaties die afspraken en regels negeren.

John van der Rhee spreekt van een "misselijke 8 oktober-actie" en verwijst onder andere naar beelden van Alkmaar Centraal, waarin United Hands Alkmaar oprichtster Djodie meermalen naar anderen schreeuwt dat ze de praalwagens moeten tegenhouden. In een andere video is te zien dat er vanuit het publiek maar zeer weinig sympathie komt voor het protest. De Ontzet-optocht liep een uur vertraging op, al beweert een van de actievoerders in een email aan Alkmaar Centraal dat dit niet door hen kwam. De 8 October Vereeniging zou zelf de zaakjes niet op orde hebben gehad.

Fractievoorzitter Van der Rhee vraagt het college of de protestorganisatie al is aangesproken op het gedrag van de actievoerders, en of deze al verantwoordelijk is gesteld. Ook vraagt hij om uit te zoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd en/of dat bewust in strijd met de vergunning is gehandeld. En zo ja, om juridische en/of financiële tegenactie te ondernemen.

"Bent u het met de VVD eens dat democratie en demonstratierecht gebaat zijn bij het houden van iedereen, ook de demonstranten en de organisatoren, aan de afgesproken en formele wet- en regelgeving?", vraagt Van der Rhee het college. De VVD-leider verzoekt het college om vergunningsaanvragen van organisaties die aantoonbaar tegen afspraken ingaan te melden, en om bij hen strakke afspraken en handhaving toe te passen.
Pin It
Bekeken: 2557x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/