In de maand september is in regio Alkmaar het aantal mensen dat deels of geheel in de WW zit gestegen. Dat blijkt uit een overzicht van het UWV. Gemeente Dijk en Waard zag een toename van 3,9 procent en Alkmaar een van 2,1 procent. Het landelijk gemiddelde lag vorig maand op 0,2 procent. In Heiloo en Bergen zette de daling van het aantal WW-uitkeringen gewoon door met respectievelijk -2,6 en -0,6 procent.

De grote sectoren uitzendwerk, zorg & welzijn, horeca & catering en overige commerciële dienstverlening zagen vorige maand WW-stijgingen van rond 4 procent. Duidelijke afnames waren er onder andere in de grote sectoren handel, overige industrie en landbouw, groen & visserij.

Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking in de regio zit rond de 1,4 procent, en dus is er nog steeds veel krapte op de arbeidsmarkt. Een andere indicator is het aantal mensen in Nederland dat geen betaald werk heeft. Volgens het CBS waren er in het tweede kwartaal van 2013 4,2 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar die geen betaalde baan hadden. In het tweede kwartaal van dit jaar waren dat er 0,5 miljoen minder, ondanks dat de bevolking groeide met 1 miljoen.

In het rapport Klimaatbanen Energiesysteem schijnt het UWV een licht op het grote gebrek aan personeel voor klimaatgerelateerde banen. Vooral in de (elektro-) techniek, loodgieterij en werkvoorbereiding, maar er wordt ook gezocht naar ict’ers, landschapsarchitecten, planologen, subsidie-deskundigen, inspecteurs en juristen. Eind juni stonden in de provincie meer dan 8.800 vacatures open.
Pin It
Bekeken: 2382x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/