In Alkmaar wordt met enige regelmaat aangebeld door jongeren die geld inzamelen voor een goed doel. Maar er zijn salesbureaus die hen inzetten en een aanzienlijk deel van het gedoneerde geld in eigen zak steken. Deze commerciële bureaus verdienen zo miljoenen over de rug van de onwetende donateurs. ChristenUnie Alkmaar is van mening dat deze praktijken waar mogelijk verboden moeten worden en stelt het college schriftelijk vragen.

Het is in de ogen van CU Alkmaar onwenselijk dat goedwillende mensen worden misleid doordat zij denken aan een goed doel te geven. Zo blijkt bijvoorbeeld dat een donateur bij Vluchtelingenwerk de eerste 20 maanden betaalt voor een salesbureau en bij Greenpeace zelfs de eerste 24 maanden. Daarnaast bezorgen de zakkenvullers echte goede doelen een slechte naam. Dit gaat ten koste van de mensen met het hart op de goede plaats, mensen die vrijwillig weer en wind trotseren om te collecteren voor het goede doel.

De CU vraagt het college van van B&W welke mogelijkheden het ziet om zwendel via collecte in gemeente Alkmaar te voorkomen. De fractie denkt aan aanvullende voorwaarden of veel hogere kosten voor salesbureaus.
Pin It
Bekeken: 2262x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/