Gemeente Bergen heeft Mirjam Flik aangesteld als kwartiermaker kunst en cultuur. Flik heeft als kwartiermaker de taak om een cultureel programma op te zetten waarmee de gemeente haar sterke en brede culturele positie behoudt. Ze gaat zich in eerste instantie bezighouden met een programma voor één jaar, vanaf september 2023. Tussentijds wordt gekeken of het programma zich daarna verder kan ontwikkelen.

Mirjam Flik werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, van culturele instellingen en commerciële partijen tot overheden. Ze is vaak de verbinder tussen verschillende belangen en disciplines. Haar interesse gaat uit naar samenwerkingsvraagstukken waar partijen een nieuwe weg in willen slaan. Dat kan een losstaand programma, een veranderingstraject, nieuwe beleidsvisie of de (her)inrichting voor een culturele instelling zijn. “Ik heb veel zin in de opdracht en ik zie ernaar uit om een mooie bijdrage te leveren in aansluiting op de gestelde ambitie en het bestaande aanbod en talent van de gemeente Bergen.”

Flik trekt de komende periode het culturele veld van Egmond tot en met Camperduin in om samen met kunstenaars, culturele organisaties, ondernemers en inwoners de gemeente als culturele buitenplaats te waarborgen en beter op de kaart te zetten. Ze zal verhalen, ideeën en plannen verzamelen, waarmee ze een voorstel zal doen voor een uitgewerkt cultureel programma en hoe dat te verwezenlijken. Denk aan een toonaangevend festival, kunst in de openbare ruimte, bijzondere presenteerplekken, residenties en kunstopdrachten. Alles onder de vlag van kunst in uitvoering in gemeente Bergen.

Het aanstellen van een kwartiermaker is een initiatief vanuit het nieuwe cultuurbeleid Kunst in Uitvoering. De onlangs geïnstalleerde wethouder Kunst & Cultuur Ernest Briët juicht het initiatief toe: “Ik ga ongeveer gelijk met de kwartiermaker kunst en cultuur aan de slag voor deze prachtige gemeente. Er gebeurt al ontzettend veel, ik ben heel benieuwd naar de mogelijkheden om ons aanbod op dit gebied te verbreden en voort te zetten. Ik zie uit naar de voorstellen van de nieuwe kwartiermaker om de gemeente Bergen als culturele buitenplaats nog krachtiger op de kaart te zetten!” (foto: Eelkje Colmjon)
Pin It
Bekeken: 1010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/