Sinds 1985 wordt de zaterdag vóór 8 oktober de vlettenroeiwedstrijd georganiseerd. In stalen vletten werd fanatiek geroeid door het Noordhollandsch Kanaal, in navolging van de Watergeuzen die een belangrijke rol speelden in het verslaan van de Spaanse bezetters in de 16e eeuw.

De vlettenwedstrijd is altijd goed voor fanatieke races en gezelligheid op en aan het water. Helaas moeten we de resultaten schuldig blijven, maar uiteindelijk gaat het toch vooral om de lol. En ook om de opbrengst van het evenement.

Zoals voorheen was de organisatie is in handen van het Zeekadetkorps Alkmaar. Het korpsschip De Bulgia ligt afgemeerd langs het Arcadeplein en fungeerde als startschip, en daarnaast werden op een ponton hapjes en drankjes verkocht. De opbrengst gaat naar het Zeekadetkorps. Hoeveel er is ingezameld, is nog niet duidelijk. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1989x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/