Vrijdagavond 7 oktober wordt ter ere van Alkmaar Ontzet de jaarlijkse officiรซle opening gehouden. In het Alkmaarse Victoriepark wordt tussen 18:30 en 19:00 uur een krans neergelegd voor Victorien.

Dit jaar nemen de groep 8 leerlingen van de Sint Adelbertusschool het stokje over van de Kardinaal de Jongschool om een korte voorstelling op te voeren over het beleg en de ontzetting van Alkmaar in 1573. Daarna volgt de officiรซle kranslegging door burgemeester Anja Schouten en de voorzitter van de 8 October Vereeniging Frits Westerkamp, ter herdenking van de gesneuvelde Alkmaarders. Ook worden de winnende Ontzetgedichten voorgelezen door leerlingen van basisscholen. Ter afsluiting zingt een groep 8 koor, gekleed in de kleuren van de Alkmaarse vlag, het Alkmaars Stedelied.

De kranslegging in het Victoriepark is een traditie die terug gaat tot 1876. Het jaar waarin het beeld van de godin Victoria als Ontzetmonument werd onthuld. Tot 1986 werd op deze plek de Ontzetrede uitgesproken. Dit gebeurt nu in de Grote Kerk. Het zingen van het Alkmaars Stedelied is echter gebleven. Daar wordt deze plechtigheid nog steeds mee afgesloten.

Iedereen is van harte welkom om vrijdagavond 7 oktober bij het inluiden van van Alkmaar Ontzet.
Pin It
Bekeken: 1389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/