De BUCH-werkorganisatie vraagt dit jaar 3,4 miljoen extra van gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. De gemeenteraad van Heiloo stemde maandag in met de tweede begrotingswijziging 2022, en daarmee de inleg van 750.000 euro extra. De Bergense raad buigt zich op 13 oktober over de begrotingswijziging en het verzoek om 1,1 miljoen extra in te leggen.

De BUCH heeft dit jaar een kleine 3,4 miljoen euro (+4,5%) meer nodig dan eerder geraamd. Daarvan is rond 1,8 miljoen euro voor bekostiging van de opvang van Oekraïners en de naweeën van de coronacrisis, en ruim 1,2 miljoen voor ziektevervanging. In de voortgangsrapportage staat: "Het gaat daarbij om de steeds krapper wordende arbeidsmarkt en een toenemend aantal moeilijk vervulbare vacatures. Daarnaast geldt dat door onze extra inzet voor crises als corona en Oekraïne de verlofstuwmeren groeien en het (langdurig) ziekteverzuim toenemen."

Dat de opvang van Oekraïners geld kost is voor de raad van Heiloo geen probleem, maar er is wel gemor over de onverwacht hoge ziektekosten. De raad verlangt dan ook van de BUCH dat het gemeentebestuur voortaan tijdig wordt geïnformeerd over dreigende tekorten. Ook wil de raad dat de arbeidsomstandigheden binnen de BUCH worden doorgelicht om langdurig verzuim, en daarmee de inhuur van dure externe vervanging, zoveel mogelijk te beperken.

Castricum heeft al aangegeven dit jaar "geen cent" extra naar de werkorganisatie over te willen maken. (foto: Pixabay / Sabine van Erp)
Pin It
Bekeken: 1012x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/