In Sint Pancras start volgende week maandag de aanleg van een brug in het Venpad. De werkzaamheden zullen enkele maanden duren. Voor de noordelijke vaarroute rond het dorp zal ook nog een vaargeul als bypass gegraven.

De uitbreidingen maken deel uit van het project 'Langedijk ontwikkelt met water'. Vorig jaar werd nog een nieuwe brug in het Daalmeerpad gelegd. Bij de plannen werkt de gemeente nauw samen met Stichting Langedijk Waterrijk, Recreatieschap Geestmerambacht en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord. Gemeente Dijk en Waard krijgt van de provincie subsidie voor het uitbreiden en verbeteren van vaarroutes in Zuid-Scharwoude én rondom Sint Pancras.

Project 'Langedijk ontwikkelt met water' werd door de voormalige gemeente Langedijk opgezet om initiatiefnemers te verbinden en ontwikkelingen te realiseren, zoals herstel van historische vaarroutes en het creëren van trekpleisters. De huidige gemeente Dijk en Waard ziet de mogelijkheden voor recreatie, toerisme, natuurontwikkeling en de lokale economie en trekt de lijn voort.
Pin It
Bekeken: 1790x
https://ee.itk.ac.id/data/