De stakingen van het NS-personeel zijn nog niet voorbij of er zijn alweer nieuwe OV-stakingen aangekondigd. Volgende week woensdag is in Noord-Holland en Utrecht de tweede estafettestaking van buschauffeurs. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen en uitval van ritten.

Hoe groot de gevolgen van de staking zullen zijn, kan Transdev / Connexxion nog niet inschatten. Dat komt omdat alleen buschauffeurs die lid zijn van vakbond FNV het werk neerleggen, en naar alle waarschijnlijkheid zullen ook zij niet allemaal staken. Leveren de estafettestakingen niet het gewenste resultaat op, volgt over twee weken een landelijke staking.

Buschauffeurs gaan staken omdat ze, net als het treinpersoneel, al langer onderhandelen over een betere cao, maar nog niet tot een overeenkomst zijn gekomen. Net als op het spoor stijgt de werkdruk door personeelstekort, en hier staat bovendien geen compensatie tegenover. Aan het begin van de zomer legden de buschauffeurs ook al eens het werk neer.
Pin It
Bekeken: 3146x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/