In het Alkmaarse Singelpark liep dinsdagavond een man rond met een bijl. De politie startte daarop een massale zoekactie in de binnenstad en daarbij werd ook een helikopter ingezet. Een woordvoerder van de politie bevestigde dit aan mediapartner NH Nieuws.

Rond vijf voor acht kwam er een melding binnen bij de politie dat iemand was bedreigd door een man met een bijl. Dit was bij het Munnikenbolwerk. Er werd een grote zoekactie gestart, met meerdere auto's. "De politie stond overal, in die richting van het park en daar", zo wijst een medewerker van een horecazaak langs de Singel aan.

De bij de zoektocht assisterende helikopter draaide lange tijd rondjes boven Alkmaar. Uiteindelijk heeft de politie op basis van het signalement een man aangehouden: "Die had een tas bij zich en daar zat inderdaad een bijl in." De man is meegenomen naar het bureau. Over de identiteit van de verdachte doet de politie nog geen uitspraken. Er raakte niemand gewond.

In het stukje van het Singelpark waar de melding vandaan kwam, het Munnikenbolwerk, was afgelopen vrijdag ook al een steekpartij. Dat slachtoffer is een man (54) zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het laatste nieuws over hem is dat hij nog in het ziekenhuis ligt en de politie het incident onderzoekt. Een Alkmaarder (38) is opgepakt. Die specifieke plek in het Alkmaarse centrum is een bekende hangplek voor daklozen of mensen met een verslaving en psychische problematiek.
Pin It
Bekeken: 11044x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/