De actie die vrienden in de autobranche voor berger Hans Koppes uit Alkmaar hebben opgezet, heeft inmiddels al 13.000 euro opgeleverd. De inzameling kwam er, nadat de transportwagen van Koppes in juni moedwillig in de fik werd gestoken. "Het is fantastisch dat de mensen zo intens met je meeleven", aldus Koppes.

Van alle kanten kreeg Koppes hulp toen hij in juni zijn geliefde werkauto in vlammen op zag gaan. De vrachtwagen, waarmee hij auto's met pech wegsleept, was al dertig jaar oud maar reed nog prima. Van de verzekering kreeg hij vanwege de hoge leeftijd van de wagen geen cent. "Het was een ramp, want ik stond in één keer noodgedwongen werkloos aan de kant".

Vrienden in de autobranche wilden Hans zo snel mogelijk weer op de weg helpen. Wiljam Kaandorp van ABK Autogas ging met de pet rond bij andere autobedrijven in Alkmaar en haalde al veel geld binnen. "Er was zelfs een garagehouder in Frankrijk die het nieuws had gelezen en wilde doneren. Ook een 12-jarige zoon van een monteur doneerde een tientje, dat vind ik echt fantastisch."

En Kaandorp is nog lang niet klaar met het inzamelen van geld voor zijn collega: "Met die 13.000 euro kunnen we al iets kopen maar ik wil graag dat Hans iets knaps krijgt, waarmee hij nog jaren verder kan. We zijn al druk aan het kijken bij handelaren en we houden veilingen goed in de gaten. Er is al ook al een bedrijf geweest dat de nieuwe auto gratis wil bestickeren. Het gaat dus echt de goede kant op maar we zijn er nog niet.", zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Gelukkig heeft Koppes nog een takelwagen staan, waardoor hij kleine klusjes nog wel aan kan pakken. Als hij de snelweg op moet, is het echter een ander verhaal. Voor de autoberger voelt al die liefdadigheid af en toe een beetje ongemakkelijk. "Ik wil niet als iemand worden gezien die z'n hand ophoudt ,maar ik ben er wel echt ontzettend blij mee. Elke euro is er één."

Wie de auto van Hans in brand heeft gestoken, is voor Koppes nog steeds een raadsel. "Het kan een pyromaan zijn of jongeren die zich verveelden... Maar het kan ook een foutparkeerder zijn die niet blij is dat ik zijn auto in opdracht van de gemeente heb weggesleept", zo vertelde hij eerder.

Of de daders ooit nog gepakt worden, is ook nog maar de vraag. Koppes heeft inmiddels van de politie gehoord dat het onderzoek naar de brandstichting op een dood spoor zit. De daders zijn niet herkend en op de camerabeelden die in de buurt zijn opgevraagd, is ook geen kenteken van de auto van de daders te lezen. "Alleen als er nieuwe informatie binnenkomt, kunnen ze verder met het onderzoek."

"Aan de ene kant is dat teleurstellend want je wil natuurlijk gerechtigheid maar aan de andere kant hoop ik dat ik nu ook rust krijg. Als ze de daders wel pakken en die veroordeeld worden, geven ze mij wellicht de schuld. Dan krijg je misschien wraakacties en ik hoop juist dat de narigheid nu stopt. Het is dus ontzettend dubbel." (Foto: NH Media/Tom Jurriaans)

Wie de actie wil steunen kan een bedrag storten op het rekeningnummer NL50INGB0675721199 t.n.v Koppes
Pin It
Bekeken: 3270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/