Bij de Europese Spelen in München werd Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef 21e bij het EK Marathon. Ze kwam over de finish na 2 uur, 35 minuten en 25 seconden. "Ik ben er wel tevreden mee. In een droomscenario had ik gehoopt om in de top 20 te lopen, maar ik heb echt alles gegeven", sprak Holterman na afloop. Haar persoonlijk record staat op 2:28.18, dat ze vorig jaar liep op een parcours op Twente Airport in Enschede tijdens een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen.
Bo Ummels uit Heiloo werd bij de vrouwen 52e in 3.00.56.

Bij de mannen eindigde Ronald Schröer als 42e op het EK marathon. De echtgenoot van Jill Holterman liep een tijd van 2 uur 19 minuten en 40 seconden. "Ik heb goed naar mijn eigen lichaam geluisterd", vertelt Schröer tegen mediapartner NH Nieuws. Vooraf had Schröer aangegeven tevreden zijn met een top 20-notering. Dat redde hij dus niet. "Dan had ik inderdaad heel tevreden geweest. Aan de andere kant ik stond iets van 40e gerankt, dus dan heb ik het wel ok gedaan."

Vooraf werd de hitte gevreesd in München, maar op de wedstrijddag bleek dat mee te vallen. Een aantal atleten had via een brief opgeroepen om de wedstrijd te vervroegen. Dat werd niet gedaan. Schröer ondertekende die brief niet. "Je weet dat het warm gaat worden en dat weet je al meer dan een jaar. Daar kan je ook op trainen. Ik heb die brief ook niet ondertekend", aldus Schröer

De volgende grote wedstrijd voor Schröer en Holterman is de Dam tot Damloop op zondag 18 september.
Pin It
Bekeken: 1592x
https://ee.itk.ac.id/data/