Ruim 2.000 mensen hebben een petitie ondertekend die ervoor moet zorgen dat de feesttent op de kermis in Limmen langer open mag. Al dertig jaar is de tent tot 01:00 uur 's nachts geopend, maar dit jaar heeft de gemeente een vergunning verleend tot maximaal 23:00 uur. En dat is een probleem, vertelt horecaondernemer Caroline Glorie: "Waar moeten al die mensen in godsnaam naartoe?"

Tijdens de kermis, in tweede weekend van september, mag de feesttent op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur openblijven. Op zondag tot 22:00 uur. En dat terwijl Caroline Glories café, Eetbar Lekker, als enige horecagelegenheid pas om 03:00 uur dicht gaat. "Als de tent al zo vroeg sluit, heb ik geen idee waar ik die 750 mensen moet bergen. Het café staat ook altijd bomvol", legt ze uit. "De Limmer kermis is heel druk bezocht, ook door mensen uit andere dorpen. Als de tent al zo vroeg dicht moet, voorzie ik een hoop ellende."

Ze is dan ook blij dat de petitie al zoveel steun vanuit Limmen en daarbuiten heeft opgeleverd. "Ik verwachte wel dat 'ie gretig ondertekend zou worden, maar zó vaak had ik nooit kunnen bedenken." Glorie voelt zich 'onwijs gesteund': "Daar ontbreekt het niet aan."

Volgens Glorie is het besluit genomen omdat er niet genoeg handhaving ingezet kan worden. "Vanuit de veiligheidsregio is aan de burgemeester het advies gegeven om de boel eerder te sluiten. Maar als mensen op straat blijven hangen, krijg je toch ook rottigheid?"

In een reactie aan mediapartner NH Nieuws laat de gemeente Castricum weten dat er komende week een gesprek met Caroline Glorie gepland staat. "Daarna hebben we meer informatie", aldus een woordvoerder. Waarom de tent eerder moet sluiten, meldt de gemeente niet. Glorie 'hoopt natuurlijk' dat het besluit wordt teruggedraaid. "Wordt vervolgd", zegt ze resoluut.
Pin It