Woningcorporatie Kennemer Wonen vervangt in 2023 de zestien bedrijfsauto's op benzine door acht elektrische auto's. De reductie van het wagenpark wordt mogelijk door de auto's voortaan in te zetten als poolauto's. Medewerkers gaan de auto's gebruiken als ze op bezoek moeten bij huurders, inspectiebezoeken moeten afleggen of naar een (nieuwbouw)project op locatie in het werkgebied van de corporatie: de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest.

Volgens Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, zet de woningcorporatie zo een volgende stap in de bedrijfsvoering met verduurzaming en CO2 reductie: "Door de huidige hybride-vorm van werken op kantoor en thuiswerken, kunnen wij ons wagenpark anders inrichten. Door de auto’s in te zetten als pool-auto’s, kunnen deze ook nog eens efficiënter worden ingezet.”

De acht elektrische Opel Corsa’s zijn besteld bij Van Vliet Autogroep. Die verwacht ze in het voorjaar van 2023 te kunnen afleveren bij het kantoor van Kennemer Wonen in Heiloo. Daar staan al enkele elektrische fietsen voor de dienstreizen. Die worden veelvuldig gebruikt, stelt de woningcorporatie. Op de foto de topvrouw van Kennemer Wonen en Ruben Elzas van Van Vliet Autogroep met het type auto dat volgend jaar geleverd wordt.


Pin It