Zondag is de tweede editie van de kunstmarkt, die in de zomermaanden van 2022 enkele malen rondom de Ruïnekerk wordt opgebouwd. De markten zijn van 11:00 tot 17:00 uur. De markt draait om circa 60 kunstenaars die dan neerstrijken  in het hart van kunstenaarsdorp Bergen.

De geschiedenis van deze markt grijpt terug tot 1987, maar de nieuwe organisatie heeft de markt twee jaar geleden verplaatst naar de zondag in plaats van de vrijdagavond. Bezoekers kunnen vele soorten kunst verwachten: van schilderen tot keramiek, van glas tot grafici en van tekenaars tot vilt-artiesten. Kunstenaars komen uit het hele land, maar ook lokale artiesten zijn present. Veel werk is in de laatste jaren gemaakt, waardoor de creatieve impact van het corona-virus wordt getoond.

Kunstenaars staan zelf bij hun eigen kraam zodat discussies kunnen ontstaan tussen kunstenaar en publiek. Ook demonstreren diverse makers artistieke technieken en vaardigheden. (Afbeelding: Acryl schilderij gemaakt door Anna Pavlova, Kunstmarkt Bergen 2015)
Pin It