Martin Hoefakker heeft twee keer goud gewonnen op de World Police & Fire Games in Rotterdam. De wijkagent in Heerhugowaard was de snelste bij de tijdrit én de wegwedstrijd. "Ik weet dat ik redelijk snel ben, maar dit had ik ook niet verwacht."

Het is eigenlijk een soort Olympische Spelen, maar dan voor agenten, brandweerlieden, douaniers en gevangenispersoneel; de World Police & Fire Games (WPFG). Zo'n 10.000 deelnemers strijden met elkaar om de winst in 63 verschillende sporten. Hoewel het een jaarlijks evenement is, doet Martin Hoefakker voor het eerst mee. "De Games worden dit keer gehouden in de omgeving van Rotterdam, dus dan is er geen reden om niet mee te doen."

De wijkagent was maar liefst 29 seconden sneller dan de nummer twee bij de tijdrit van bijna zestien kilometer en behaalde een gemiddelde van 41 kilometer per uur. Ook in de wegwedstrijd, die gereden werd over de Maasvlakte, was Hoefakker de beste. "Ik weet dat ik redelijk snel ben en train een aantal keer per week, maar dit had ik alleen maar gehoopt." Uitrusten is er voor Hoefakker met twee medailles op zak nog niet bij. Zondag komt hij in actie bij de mountainbikewedstrijd. "Ik denk dat ik wel een kans maak, maar dat moet ik nog maar waar zien te maken."
Pin It