De gemeente Dijk en Waard gaat vanaf oktober een proef starten om grofvuil direct aan huis op te halen. Hiermee wordt gehoopt dat meer grondstoffen kunnen worden hergebruikt.

De huidige manier van afval inzamelen zorgt volgens de gemeente vaak voor zwerfafval. "Het afval is niet goed vastgebonden en waait weg of valt tijdens het verplaatsen uit elkaar", vertelt een woordvoerder. "Daarnaast worden ook regelmatig spullen op of rondom ondergrondse containers geplaatst."

Het is voor de gemeente dé aanleiding om met de proef te starten. Via een app of website kunnen inwoners een ophaalafspraak maken. Op het afgesproken moment komt iemand van een kringloopwinkel of een medewerker van de gemeente de spullen ophalen. De proef duurt een half jaar, waarna de afvalinzameling wordt geëvalueerd.
Pin It
Bekeken: 3679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/