De woonwagenbewoners die bij de Alkmaarse sportcomplex 't Lood twaalf chalets bestemd voor Oekraïners bezet hielden, hebben hun actie toch niet gestaakt. De groep had tot vrijdag 09:00 uur om te vertrekken, maar deden dat niet door twee incidenten. "Vannacht mochten we het terrein niet op, en vanochtend kwam ik hier terug en werd ik uiteindelijk in een nekklem gegrepen. We blijven voorlopig dus zitten."

De groep woonwagenbewoners voert sinds zondag actie bij de chalets om aandacht te vragen voor hun uitzichtloze woonsituatie en het gebrek aan staanplaatsen in de gemeente. Donderdag sloten ze een deal met de gemeente: als ze vrijdagochtend vertrokken zou de gemeente een 'uiterste inspanning' gaan leveren om binnen drie jaar locaties te vinden voor extra staanplaatsen.

Een vrouw vertelt tegen mediapartner NH Nieuws dat de groep donderdag 'netjes had ingepakt'. "Alleen omdat het regende, moesten er nog wat spullen worden opgehaald". Een ander zegt dat hij vannacht nog zijn spullen wilde pakken, maar het terrein niet meer op mocht. Toen hij 's ochtends terugkwam, werd hij naar eigen zeggen in een nekklem gehouden door een beveiliger. "Het was heel heftig."

"De afspraak wordt nu al gebroken door de gemeente", stellen de woonwagenbewoners. "We zijn hier gisteren weggelokt onder valse voorwendselen."

Omdat de 'afspraak gebroken is', hebben de woonwagenbewoners besloten op het terrein te blijven tot duidelijk is 'wie er aansprakelijk is' voor het incident. Een ambtenaar van de gemeente is momenteel op het terrein, net als de politie. De man die in de nekklem werd gehouden, geeft aan aangifte te zullen doen.

NH Nieuws heeft de gemeente om opheldering gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen op vragen.
Pin It
Bekeken: 3174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/