Gemeente Heiloo heeft sinds maandag een nieuwe kinderburgemeester. Tijdens de raadsvergadering die avond is Maurits van Schouten officieel geïnstalleerd, tegenover trotse familie en vrienden. Naast de officiële ambtsketen kreeg hij er van een buurvrouw nog eentje. Maurits is 11 jaar en zit in groep 7 van basisschool De Duif. Hij zal zijn taken na de zomervakantie oppakken.

Tijdens de avond werd ook afscheid genomen van Jayden de Vries, die twee jaar geleden de allereerste kinderburgemeester van Heiloo werd. Hij gaat naar de middelbare school en de functie is voorbehouden aan een kind op de basisschool. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen in heel de gemeente en helpt zo nu en dan de burgemeester met een aantal taken, zoals het bijwonen van evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

In mei dit jaar was gemeente Heiloo begonnen met het zoeken naar een opvolger. Acht kinderen stelden zich kandidaat. Burgemeester Mascha ten Bruggencate: “Ik ben trots dat zo veel kinderen enthousiast waren en hebben gesolliciteerd. Het waren alle acht hele goede kandidaten. Het was een moeilijke keuze, want eigenlijk wil je niemand teleurstellen. Maar het is gelukt en we zijn blij dat Maurits onze nieuwe kinderburgemeester wordt.” (foto: gemeente Heiloo)
Pin It
Bekeken: 1118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/