De voorlopige coalitiepartijen van de Alkmaarse gemeenteraad zijn dinsdagavond tot een coalitieakkoord gekomen. Dat meldt formateur Pieter Kos. "Ik ben blij dat het gelukt is en ik heb de gesprekken met elkaar als heel plezierig ervaren, in goede sfeer en met onderling gunnen als uitgangspunt."

De volgende stap is dat de onderhandelaren van GroenLinks, BAS, PvdA, CDA, Leefbaar Alkmaar, ChristenUnie en de SP het concept akkoord ter goedkeuring voorleggen aan hun achterban. Stemmen deze in dan wordt het coalitieakkoord zondag openbaar gemaakt en zullen de kandidaat-wethouders tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 juli worden geïnstalleerd.

Eén van de kandidaat-wethouders is inmiddels bekend: John Hagens van Leefbaar Alkmaar. Raadslid Maya Bolte liet zich dat per ongeluk ontvallen tijdens de raadsvergadering vorige week donderdag. Welke portefeuilles hij krijgt is echter nog niet bekend.

John Hagens was van 2002 tot 2014 raadslid in gemeente Schermer en daarna vier jaar raadslid namens Leefbaar Alkmaar.  Hij was ruim 38 jaar journalist/redacteur bij De Telegraaf toen hij in 2016 stopte. Daarna werd hij secretaris van de Rekenkamer van gemeente Den Helder en commissiegriffier van de Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN). Inmiddels is hij enkele maanden gemeenteraadslid in Alkmaar. (foto: GroenLinks)
Pin It