Tot 1 juli hebben inwoners van de gemeenten Heiloo en Bergen nog de kans om mee te doen met een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. Dan moet de aanmelding wel voor 30 juni binnen zijn. Het doel van collectieve inkoopacties is om een scherpe prijs te bedingen bij fabrikanten van zonnepanelen. Woningeigenaren die al eerder zonnepanelen lieten plaatsen op hun dak, besparen gemiddeld zo'n 900 euro per jaar op de energierekening.

Het gaat om een inkoopactie van de BUCH-gemeenten. Een collectief van regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een lagere prijs. Gemeente Bergen steunt deze actie in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket. Naast de CO2-besparing, kunnen inwoners zo meewerken aan een schone en duurzame toekomst.

Bij de actie van de BUCH-gemeenten kunnen huiseigenaren vrijblijvend en gratis één van de specialisten langs laten komen voor een vakkundig advies. Zij maken vervolgens een aanbod op maat. Wie gebruik maakt van dit aanbod, heeft ook nog het voordeel dat de btw kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Binnen deze actie kan dit voor deelnemers gratis worden verzorgd door een administratiekantoor. Wethouder Erik Bekkering ziet graag dat veel woningeigenaren meedoen met de actie: “Alleen samen kunnen we een duurzame toekomst voor elkaar krijgen", stelt hij.

Meer informatie is te vinden op de website van Duurzaam Bouwloket. Daar kan ook het webinar over zonnepanelen en de inkoopactie worden teruggekeken. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Duurzaam Bouwloket, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 072-743 39 56.
Pin It
Bekeken: 1548x
https://ee.itk.ac.id/data/