Sinds woensdag zijn 53 P+R locaties van de NS uitgerust met kentekenherkenning. Eén van de P+R locaties is die aan de noordzijde van Station Alkmaar. Volgens de NS maakt het nieuwe systeem parkeren voor reizigers sneller en makkelijker, vooral voor wie een P+R abonnement heeft.

"Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen. De trein brengt deze reizigers vervolgens verder naar hartje stad. Een handige combinatie, maar dan is het wel zo prettig als reizigers snel en makkelijk kunnen parkeren", aldus NS-communicatiemedewerker Nadi van der Heiden. "Gemiddeld komt 6 procent van de reizigers met de auto naar het station. Uit onderzoek weten we dat de mogelijkheid tot parkeren voor deze groep reizigers heel belangrijk is. Als die er niet zou zijn, kiest een kwart van deze reizigers niet voor de trein."

Met de kentekenscanner wordt de auto automatisch ingecheckt, dus de reiziger kan meteen door. Bij vertrek wordt bij de slagboom weer uitgecheckt en verschijnen de kosten op de display.  Wie een OV-chipkaart of e-ticket heeft met parkeerkorting kan die dan scannen. Betalen gaat met betaalpas, creditcard of NS-Business Card. P+R abonnementhouders hoeven helemaal niks te doen; zij kunnen gewoon in- en uitrijden.

Via de NS-app en ns.nl is het aantal vrije parkeerplekken op de 53 betaalde P+R locaties te zien.
Pin It