Vorige week zijn de meiden van groepen 5 en 6 van de FamilieSchool in Heerhugowaard vierde geworden tijdens de finale van het Nationale Schoolvoetbal Toernooi. Nadat ze zich door drie voorronden hadden gestreden, werden ze tijdens het eindtoernooi op de KNVB-campus in Zeist vierde van Nederland. Maandag werden Olga, Jet, Suzannah, Lana, Romy, Evi, Andrea en Joyce door hun schoolgenootjes met een erehaag als echte Leeuwinnen verwelkomd.

De opmars van het meidenteam van de FamilieSchool begon met het winnen van de lokale voorronde in Heerhugowaard. Daarna kwamen ze ongeslagen door de regiofinale in Wognum en wonnen ze de loodzware districtsfinale in Mijdrecht om een van de vijf tickets voor de finale te scoren. Tijdens de eindstrijd speelden de voetbalmeiden vier wedstrijden, waarvan ze de laatste wonnen. Wellicht hadden ze op meer gehoopt, maar vierde van Nederland worden is een fantastische prestatie.

Bovendien was de finaledag één groot avontuur. Vooraf was er een feestelijk defilé en konden alle deelnemers met bondscoach Louis van Gaal op de foto. Tijdens de pauze konden ze kijken bij de training van de Oranje Leeuwinnen en was er zelfs tijd voor foto’s en handtekeningen. De meiden van de Familieschool hadden alleen oog voor hun stadsgenoot Stefanie van der Gragt, die maar wat graag extra de tijd voor ze nam.
Pin It