Tijdens het NK Atletiek voor junioren in Amsterdam hebben Hera-atleten een zilveren en vier gouden medailles behaald. Bovendien sprong Jeff Tesselaar, sinds dit jaar voor AAC Amsterdam uitkomend en slechts nog trainingslid bij AV Hera, met 7,58m exact de limiet voor het WK junioren 2022 in Colombia. De 19-jarige Heerhugowaarder sleepte met gemak de titel binnen. Ook al zijn vijf andere sprongen waren ruim verder dan die van de nummer twee. Zondag werd Jeff nog eens zesde op 200m U20 in 22,39s.

Sebastiaan Bonte was ook weer een klasse apart, maar dan bij het discuswerpen U20. In een zeer constante reeks met allemaal worpen voorbij 57 meter, landde de beste na 58,86m. Sebastiaan is al zeker van deelname aan het WKJ junioren. Speerwerpster Noah Verduin wil ook, maar in de spannende strijd om het goud ontging haar de limiet nog. Wel sleepte ze de titel uit de strijd, met een beste worp van 48,81m.

Eline Mast komt sinds dit jaar uit voor Hera. Na een achtste plaats op de 800m U20 op vrijdag, won ze op zondag de 3.000m steeple chase. Ze had één echte concurrent en die hield ze met een tijd van 11:57,79 min. op ruim een seconde achter zich. Bij het hinkstapspringen voor meiden U20 bleef het voor het zilver tot het einde toe spannend. Uiteindelijk was Femke Jonker de gelukkige met 11,83m.

Jared en Lana Broers gingen voor medailles in hun hordenraces, maar het liep helaas anders. Jared moest het op de 110m horden U20 stellen met een tijd van 14,51s en net geen derde plek. Zijn zusje was na corona nog niet echt fit, maar ze wist toch nog vijfde te worden op de 100m horden U18 in 14,59s. Broer en zus zitten volgend jaar nog in dezelfde leeftijdscategorieën.

Manon Hoedjes (U18) deed de kogel/discus dubbel. Ze stootte met 13,29m bijna haar record en werd zesde. Later op de dag kwam ze met 33,25m tot een achtste plek. Ook zij zit volgend jaar nog in dezelfde categorie. Net als Malin Schouten, die bij het hoogspringen een mooie zevende plek behaalde met 1,63m. U20 meiden Julia Jongejeugd en Anastasia Vinnitchenko moesten door veel blessureleed genoegen nemen met 1,57m. Julia werd achtste en Anastasia, die volgend jaar nog junior is, werd negende vanwege een extra foutpoging.

En dan was er nog benjamina Rosalie ten Bruggencate. De pas 14-jarige Langedijkse liep de 1.500m U18 series op zaterdag in een dik record van 4:51,06 min. Op zondag dook ze daar met 4:46,69 nog eens ruim onder, goed voor een negende plek en een vierde plaats op de U16 ranglijst. (foto: Zeb Tesselaar)
Pin It
Bekeken: 1373x
https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/