Op 25 juni is het Nationale Veteranendag, maar het college van Heiloo nam woensdag alvast een voorschot. Het voltallige college ontving de veteranen van Heiloo in Keuken met Karakter op het landgoed Willibrordus. Voor velen was de veteranenmiddag een weerzien van bekenden, maar ook een mooie gelegenheid voor kennismaking, onder het genot van taart en koffie en later een borrel met hapjes.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate vertelde de aanwezige veteranen dat de gemeente heeft gekeken naar waar de Heilooër veteranen behoefte aan hebben, en dat dit vooral ontmoetingsmomenten bleken te zijn. Daarom de bijeenkomst op woensdag. Onder de aanwezigen bevonden zich niet alleen ouderen, maar ook een paar relatief jonge veteranen, nog in actieve dienst.

"Ik vind het een hele grote eer om hier met jullie aanwezig te zijn en ook vooral om namens de gemeente Heiloo jullie te mogen ontvangen, en om met een kopje koffie en een beetje taart en straks een biertje en een bitterballetje in ieder geval ook heel erg 'dank je wel' of 'dank u wel' tegen jullie te mogen zeggen. Want wat jullie hebben gedaan voor het land en de wereld is natuurlijk niet niets. Ik hoop dat wij als gemeente kunnen bijdragen aan het gevoel van verbinding wat wij naar u als gemeente willen uitstralen en dat we vooral samen de komende jaren deze bijeenkomst zo kunnen maken, dat hij blijft passen voor iedereen."
Pin It