Begin oktober werd bekend dat gemeente Alkmaar grond in het Olympiapark had verkocht voor de bouw van een groot (para) medisch- en gezondheidscentrum. Inmiddels zijn de plannen in een vergevorderd stadium en is duidelijk hoe het Health Center er uit zal gaan zien: 3.000m2 verdeeld over vier lagen met onder andere zo'n 48 behandelkamers en een fitnessruimte. Donderdag start de periode van zes weken voor het inzenden van zienswijzen.

Het Health Center wordt gebouwd op Kavel D, dat is de driehoek gelegen tussen de hockeyvelden, het Willem Blaeu College en de N9. In het pand is ruimte voor huisartspraktijken, een apotheek, fysiotherapie,  (specialistische) mondzorg, kaakchirurgie, (medische) fitness, verloskunde en/of andere medische takken.

Voor mensen die speciale mondzorg behoeven zal de komst van het Health Center een geruststelling zijn. Het gaat hier om mensen die extra aandacht nodig hebben bijvoorbeeld vanwege grote angst voor de tandarts, een verstandelijke beperking, extreme kokhalsreflex of kaakgewrichtsproblemen.

In juni 2021 maakte Noordwest namelijk bekend de speciale mondzorg op te willen heffen, om meer ruimte te creëren voor acute zorg. Er is in de wijde regio geen alternatief. Verder reizen kan met name voor verstandelijk beperkten uit de Kop van Noord-Holland een flinke expeditie opleveren. Noordwest krabbelde terug, mede dankzij een petitie die uiteindelijk meer dan 3.300 handtekeningen opleverde en politieke aandacht in de Tweede Kamer. maar de opheffing kan er alsnog komen.
Pin It