De dorpsraad van Stompetoren is een online petitie gestart tegen het uitkleden van de brandweerpost. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wil namelijk dat de post gaat 'afslanken', wat betekent dat de vrijwillige brandweer niet meer mag blussen. Ze moeten het voorbereidende werk gaan doen tot er brandweerwagens uit omringende gebieden zijn gearriveerd om echt te blussen. De dorpsraad vreest catastrofale gevolgen.

De veiligheidsregio wil de volledige brandweer in het gebied herinrichten en heeft hierbij alle 52 brandweerposten in de regio opgedeeld in drie categorieën: sluiten, afslanken, of uitbreiden. Onder welke categorie een brandweerpost valt, is gebaseerd op een risicoanalyse. Stompetoren behoort tot de 14 posten die moeten afslanken.

Ad Baltus is een vrijwillige Stompetorense brandweerman en is niet blij met de plannen: "Als er echt nood aan de man is kun je moeilijk zeggen: 'Even geduld, wij doen het voorbereidende werk, maar echte hulp komt over tien minuten.' Bij een rode auto voor de deur verwachten mensen dat wij het gaan oplossen", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws.

Volgens Baltus wordt het risicoprofiel in Stompetoren te laag ingeschat. "Bij ziekenhuizen of woonzorgcentra met mindervaliden moet de brandweer extra snel op die plek kunnen zijn. Bij ons in de buurt zijn genoeg van dat soort woonzorgcentra, alleen worden die niet zo genoemd."

Daardoor klopt het lagere risicoprofiel volgens 'technisch gezien wel', maar is het in de praktijk 'toch anders'. "De bewonerssamenstelling is hetzelfde en bestaat voor een groot deel uit oudere mensen en mensen die dementie hebben of een lichamelijke beperking. Zij moeten als het aan mij ligt ook zo snel mogelijk geholpen worden."

Ook voor Baltus persoonlijk is het belangrijk dat hij 'gewoon kan handelen' als hij ergens op af gaat. "Als ik ergens kom waar het helemaal mis is, wil ik achteraf kunnen uitleggen dat er geen overlevingskans meer was", vertelt hij. "Ik wil niet in situaties belanden waarbij we met het juiste gereedschap iemand wel nog hadden kunnen redden, maar waarbij dat nu niet meer kan. Dat is mijn grootste angst."

Reactie directeur Krishna Taneja van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

"Wij hebben van het bestuur de opdracht gekregen om onze brandweerkazernes door te ontwikkelen en wij hebben in een presentatie deze ideeën gedeeld met de kazernes. Er zijn nog geen officiële plannen en er is nog niets ingericht. We willen de ruimte geven aan brandweerlieden en vrijwilligers om in gesprek te gaan met ons hierover."

"Ik voel heel goed wat zij voelen, ik heb zelf ook bij de politie gewerkt. Maar we zien ook andere ontwikkelingen, zoals een enorm tekort aan collega's bij de kazernes die moeten afslanken of verdwijnen. En de kosten van een pand zijn ook hoog. Het zijn mensen die met hart en ziel werken en we moeten met elkaar in gesprek gaan."

Pin It
Bekeken: 1740x
http://bituo.boalemokab.go.id/slot-luar-negeri/ http://blf.hukum.ub.ac.id/slot-demo/ https://www.klubkelapagading.com/slot-server-luar/ https://www.thespringsclubserpong.com/slot-mahjong/ https://e-resources.perpusnas.go.id/writable/akun-slot-demo/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ http://www.rocfpm.com/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://147.139.208.239/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/