De korfballers van Apollo 1 hebben hun voorlaatste poulewedstrijd met 23-7 verloren. KIOS 1 was zaterdag op het eigen veld in Nieuw-Vennep duidelijk een maatje te groot, ook al staat het slechts één plekje hoger in de 1e Klasse Poule D. De zevende en voorlaatste plek stond al vast voor het Waardse team, en daarmee een extra wedstrijd om degradatie te voorkomen.

KIOS startte fel, terwijl de dames en heren van Apollo juist moeite hadden om hun draai te vinden. Na 20 minuten spelen stond het al 7-0. Apollo paste een vakwissel toe om een vuist te kunnen maken, en dat lukte want voor de rust liep KIOS nog maar één punt verder uit. Kort na de wissel scoorde Britt en even voor rust schoten Ciska en Cindy raak, waardoor de ruststand 11-3 werd.

De tweede helft bleef de thuisploeg echter te sterk. Vooral de mannen van KIOS waren op stoom; zij scoorden over 18 van de totaal 23 doelpunten. In de tweede helft scoorden Koen, Martijn en Tim vier keer voor een eindstand van 23-7.

De laatste poulewedstrijd van Apollo 1 is komend weekend thuis tegen de nummer twee, Achilles 1 uit Den Haag. Daarna moet het Waardse team op neutraal terrein degradatie zien te voorkomen tegen de nummer zeven in Poule C. Dat wordt Rust Roest 1 uit Eindhoven of VIKO 1 uit Vianen.