Heiloo-2000, VVD en D66 hebben maandagavond in een raadsvergadering het nieuwe collegeprogramma voor Heiloo gepresenteerd. De nieuwe coalitie van Heiloo wil onder meer bij nieuwbouw in de gemeente 30 procent sociale woningbouw en 40 procent woningen in de middenklasse. De oppositie kreeg een uitgestoken hand om samen de komende vier jaar de uitdagingen op te pakken, maar dat werd niet meteen door iedere partij enthousiast ontvangen. Vooral PvdA en Gemeentebelangen toonden zich kritisch.
De drie wethouders voor de komende periode werden tijdens de raadsvergadering in Heiloo geïnstalleerd. Naast de bekende Rob Opdam van de VVD zijn dat nieuwelingen Antoine Tromp voor D66 en Ronald Vennik voor Heiloo-2000. De nieuwelingen kregen bovendien voor een jaar een ontheffing om buiten Heiloo te mogen blijven wonen.
Antoine Tromp (D66) was in vorige periodes werkzaam als wethouder namens D66 in Uitgeest en daarna in Bergen. Ronald Vennik (Heiloo-2000) was tot voor kort griffier in Dijk en Waard en in 2018 en 2019 in Heiloo. In de periode daarvoor was hij wethouder in de gemeente Velsen. Daarna werd afscheid genomen van de huidige wethouders Peter van Diepen (D66) en Elly Beens (CDA).
Onder leiding van de formateur Léon de Lange (burgemeester Landsmeer) voerden de fracties van Heiloo-2000 (vijf zetels), VVD (drie zetels) en D66 (drie zetels) vanaf mei gesprekken om te komen tot een nieuwe coalitie en een nieuw college voor Heiloo. Maandag deed De Lange daarvan verslag. De fractie van Heiloo Lokaal (1 zetel) heeft inmiddels haar steun gegeven aan dit collegeprogramma.
Met de herbenoeming van Rob Opdam tot wethouder viel een raadszetel vrij voor de VVD. Deze is ingenomen door Arjen Vroegop, die in de vorige periode al raadslid was. Hij werd maandag beëdigd.